Stukje over mij

Carla Vermunt (1981) geboren en getogen in de Noordoostpolder. Voetballen, hutten bouwen, knuffelen met mijn paard en als een ware stylist met mijn barbiehuis aan de slag. Zo zag mijn leventje er op de boerderij redelijk onbevangen uit. Echter drukte de mantelzorgsituatie zijn stempel op de ontwikkeling van mijn identiteit, ik leefde in een fantasiewereld vol avonturen… in de puberteit werd ik rebels, een party-animal en zocht mijn toevlucht in sociale contacten. Always on the run. Na de komst van mijn dochter heb ik een trainingstraject gevolgd bij corcaroli.nl waar ik tot ontplooiing kwam, ik begon met schilderen en fotograferen.

Hoe lang fotografeer je al?
Eigenlijk nog maar 2,5 jaar. Als grafisch vormgever kwam ik al wel in aanraking met fotografie. Tijdens gesprekken met opdrachtgevers heb ik snel door welk sfeer en gevoel ze zoeken. Foto’s maken het plaatje compleet, dus begon ik zelf de foto’s te maken. Ik ging op zoek naar verbetering van mijn techniek. Begin 2017 stapte ik op de Fotoacademie binnen en ik voelde aan alles dat dit de plek is waar ik moest zijn. Wat een verademing.

 

Welke camera gebruik je?
Ik gebruik de Canon EOSR systeemcamera en ik ben erg gecharmeerd van de analoge middenformaat camera’s waar ik momenteel mee experimenteer. Het gaat bij mij meer om het proces, het contact met mensen of de beelden in mijn hoofd, die druk op de knop van de camera is bijna irrelevant.

 

Wat voor type fotografie hou je van?
Ik heb een hang naar het verleden, ik hou van bepaald type kleuren, vergrijsde kleuren, combinaties. Prachtige portretten waarin niets alles zegt. Echte mensen, sociaal documentair beeld zonder poeha. En zo langzaam aan ontstaat er iets nieuws, de fantasiewereld uit mijn kindertijd komt terug. Zie deze hieronder.